אבחון סרטן השד

דיון מתוך פורום  גילוי מוקדם של סרטן השד - אבחון וטיפול

10/05/2013 | 10:58 | מאת: טלי

שלום דוקטור, רציתי לדעת איך עושים אבחון של סרטן השד ? מה ההבדל בין ממוגרפיה לבין אולטראסאונד ? איך מתבצעת בדיקה ידנית ? אני בת 27 עם היסטוריה במשפחה של סרטן השד ורוצה לוודא שלי זה לא יקרה, אני רוצה לבצע בדיקה לגילוי מוקדם של סרטן השד על מנת לשלול את המחלה. יש לי ביטוח מכבי זהב וביטוח של פניקס מה מומלץ שאעשה ? תודה רבה על הכל !

טלי סרטן שד בגיל 27 מאוד נדיר. ראוי להתחיל להבדק בבדיקות סקר 10 שנים פחות מהגיל של קרובת משפחה מדרגה ראשונה שחלתה בסרטן ולא יאוחר מגיל 40. בנשים הנושאות מוטציה גנטית כמו BRCA או סיפור משפחתי נרחב לסרטן שד ו/שחלות אף מוקדם יותר(גיל 25). בחירת האמצעים והבדיקות לאבחון מוקדם נעשה לאחר איסוף מדוייק של כל גורמי הסיכון, ובדיקה ידנית הכוללת את כל רקמת השד ובלוטות הלימפה, וזה טלי מה שכדאי לך לעשות. הבדיקה נעשית בישיבה ובשכיבה. רק אז ימליץ כירורג השד ספציפית לכל נבדקת, כל כמה זמן ראוי להבדק ואיזו הדמייה רצוי לעשות אם בכלל.

מנהלי פורום גילוי מוקדם של סרטן השד - אבחון וטיפול