סרטן שד לגבר

דיון מתוך פורום  גילוי מוקדם של סרטן השד - אבחון וטיפול

22/06/2013 | 19:27 | מאת: שמעון

מזה חודשים מספר יש לי נפיחות בשד השמאלי.(עלי לציין כי אני נבוך אפילו מלקרוא לזה שד. האם יש שם אחר לזה אצל גברים?) יש כאב בלחיצה על הפטמה אך הנפיחות עצמה אינה כואבת. טרם הלכתי לבדיקה מפחד מסרטן. אשמח לשמוע על האופציות שזה לא סרטן. :-(

שמעון שלום.נפיחות בשד אצל גבר לא מצביעה על סרטן שד. בד"כ מדובר על גניקומסטיה,רקמה שפירה,דלקות וכו'. יחד עם זאת צריך לשלול גם ממאירות עליך לגשת ולהבדק ע"י כירורג שד ואף לבצע אולטרסאונד של השד. סרטן שד אצל גבר מהווה 1% מכלל המאובחנות עם סרטן השד. האבחנה הטיפול וסיכוי ההבראה דומים ב 2 המינים.

מנהלי פורום גילוי מוקדם של סרטן השד - אבחון וטיפול