ציסטה דלקתית בשד

דיון מתוך פורום  גילוי מוקדם של סרטן השד - אבחון וטיפול

14/05/2014 | 15:39 | מאת: זהבה

דר שלום כשבוע הרגשתי גוש גדול וכואב מאוד בשד ללא אודם הלכתי לעשות ממוגרפיה ואולטרסאונד ובאולטרסאונד הממצא השד מלא בציסטות הרופאה עשתה לי fna והתשובה היתה ציסטה דלקתית ללא ממצאים סרטניים אני בת 49 היא אמרהלי להגיע בעוד חודש לבדיקה נוספת כדי לראות האם צריך לבצע ביופסיה שאלתי האם fna ללא ממצאים סרטניים יכול לשלול סרטן שד דלקתי איך אמורה להעלם הדלקת קראתי שבגילאים שלי ממצא דלקתי מעורר חשד לסרטן דלקתי

שלום זהבה קודם כל אני רוצה להרגיע אותך אין קשר בין ציסטה מודלקת לסרטן שד דלקתית. אם אכן יש סימנים קליניים ומעבדתיים של דלקת את אמורה לקחת אנטיביוטיקה וכך דלקת תעבור. אחרי זה עושים הערכה מחודשת באולטרה סאונד ואם יש גוש או ציסטה בלתי צלולה , נהוג לקחת ביופסיה , לא FNA אחרי שדלקת חלפה.

מנהלי פורום גילוי מוקדם של סרטן השד - אבחון וטיפול