ברי - ברי

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

24/10/2002 | 19:04 | מאת: הדסה

שלום רב ידוע לי כי קיימת מחלה שנקראת ברי-ברי. אשמח לקבל פרטים ומעט מידע עליה. בברכה הדסה

24/10/2002 | 19:43 | מאת: פרופ' איש שלום

להדסה שלוםם רב, שאלה זו מתאימה יותר לפורום של תזונה קלינית. מדובר בחסר THIAMINE -ויטמין B1, כתוצאה מחסר זה מתרחשות פגיעות רב מערכתיות: במערכת העצבים, הלב וכלי הדם. המחלה נדירה היום באוכלוסיה רגילה, אך מתרחשת בקרב אלכוהוליסטים, אנשים המשתמשים בכמויות גדולות של משתנים, אנשים הסובלים מבעיות ספיגה במעי או ממחלת AIDS. הטיפול הוא מתן THIAMINE . בברכה ד"ר צופיה איש-שלום

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס