שיער יתר

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

21/10/2002 | 20:27 | מאת: סימה

שלום דוקטור שאלתי היא כך האם אפשר להוריד שיער יתר מכל הגוף לצמיתות למרות שקימת בעית היפרפלזיה מולדת של יתרת הכליה? ואם כן אז באיזה שיטה אתה ממליץ לעשות את זה? תודה ושבוע טוב סימה

22/10/2002 | 09:26 | מאת: פרופ' איש שלום

לסימה שלום רב, ניתן להפחית את כמות השיער ואת קצב צמיחתו בשיטת מכניות. היקרה שבהן והיעילה יותר היא אפילציה בלזר, אך הדבר לא יגרום להיעלמות השיער לצמיתות אלא רק יפחית את צמיחתו. מומלץ להתמיד בטיפול תרופתי בנוסף לשימוש באמצעים מיכניים להשגת תוצאה קוסמטית טובה יותר. בברכה ד"ר צופיה-איש-שלום

22/10/2002 | 09:27 | מאת: ד"ר ילנה סיגל

לחולה עם היפרפלזיה מולדת של יותרת הכליה מומלץ להיות במעקב במרפאה אנדוקרינולוגית. החלטה טיפולית תלויה בסוג ובדרגה של ההפרעה ההורמונלית. עם הטיפול המתיאם צפוי שיפור וירידה בשיור. ניתן לשלב טיפול תרופתי עם טיפולים נוספים-טיפולים קוסמטיים, טיפולי לייזר.

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס