רמה גבוהה - 148 של PTH לאחר הסרת פארתירואיד(1)
דיון מתוך פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס
ההודעה שלך התקבלה בהצלחה
היא נמצאת כעת בבדיקת עמידה בנהלי הפורום
ההודעה צפויה להתפרסם תוך 24 שעות ממועד הגשתה
במידה וההודעה לא פורסמה בתוך 24 שעות, מומלץ לעיין שוב בנהלי הפורוםולהעלות את ההודעה מחדש.
לפני כחודש עברתי הסרת אדנומה , כיוון שעל פי כל הבדיקות רק בלוטה אחת זוהתה כפעילת יתר ומוגדלת כדי 3 ס"מ . תוך כדי ניתוח רמת ה PTH ירה לגבול הנורמה. ה PTH קפץ לרמה של 148. האם יתכן שבלוטה אחרת החלה " להשתולל"? מה עושים? האם יש צורך בניתוח נוסף? אילן בדיקות יש לעשות? עלי לציין שנגרמו לי נזקים בשלד כתוצאה מ PTH שהגיע כדי 300 לפני הניתוח אנא עזרתכם תודה
שלום נועה, להלן התשובות לשאלות: האם יתכן שבלוטה אחרת החלה " להשתולל"? יתכן, אך כדי לענות על שאלה זו חשוב לדעת מה רמת הסידן והפוספור בדם לאחר בניתוח. יתכן שחסר לך ויטמין D, אז רמת PTH תעלה , אך רמת הסידן בדם תהיה תקינה. מה עושים? בודקים רמת סידן, פוספאט, אלבומין, וויטמין D בדם. כמו כן בדיקת סידן פוספאט וקריאטינין באיסוף שתן 24 שעות האם יש צורך בניתוח נוסף? רק לאחר בצוע בדיקות ניתן להחליט. בברכה ד"ר צופיה איש-שלום
לד"ר פופיה איש-שלום אני מאד מודה לך על תשובתך. אכן התבקשתי לבצע בדיקות דם ושתן. להלן התוצאות: בדיקות דם , כ- 3 שבועות לאחר הניתוח: סידן - 8.8 פוספור- 2.5 ALKP- 118.8 אלבומין וויטמין D לא נבדקו. PTH-148 בדיקות שתן ( 24H ) כ- 4 שבועות לאחר הניתוח: סידן- 192.4 פוספור- 0.8 קריאטינין- 1.1 Urine Volume -2600 קבלתי סידן +ויטמין D למשך מס' שבועות ולאחר מכן תבדק רמת PTH וויטמין D לא ציינתי בפנייתי המקורית, אך אני סובלת מכאבים באגן ובסקרום כתוצאה מגידול שזוהה כ- BROWN TUMOR שמקורו מהאדונומה הפארתירואידלית (היפרפאתירואידיזם ראשוני או משני) ממנה סבלתי שנים ארוכות. כתוצאה מכך אני מרותקת מרבית הזמן למיטה, כי איני מסוגלת כמעט לשבת או להתהלך. לדברי הרופאים הורדת ה- PTH לרמה נורמלית תביא ככל הנראה לריפוי הנגע, ולהחלמתי המלאה. לאור זאת חשיבות הטיפול המהיר בPTH . האם ההמלצות שקבלתי סבירות? האם יש לנקוט באמצעים נוספים?
לד"ר צופיה איש-שלום אני מאד מודה לך על תשובתך. אכן התבקשתי לבצע בדיקות דם ושתן. להלן התוצאות: בדיקות דם , כ- 3 שבועות לאחר הניתוח: סידן - 8.8 פוספור- 2.5 , ALKP- 118.8 אלבומין וויטמין D לא נבדקו. PTH-148 בדיקות שתן ( 24H ) כ- 4 שבועות לאחר הניתוח: סידן- 0.8 , 192.4 פוספור- 192.4 קריאטינין- 1.1 , Urine Volume -2600 קבלתי סידן +ויטמין D למשך מס' שבועות ולאחר מכן תבדק רמת PTH וויטמין D לא ציינתי בפנייתי המקורית, אך אני סובלת מכאבים באגן ובסקרום כתוצאה מגידול שזוהה כ- BROWN TUMOR שמקורו מהאדונומה הפארתירואידלית (היפרפאתירואידיזם ראשוני או משני) ממנה סבלתי שנים ארוכות. כתוצאה מכך אני מרותקת מרבית הזמן למיטה, כי איני מסוגלת כמעט לשבת או להתהלך. לדברי הרופאים הורדת ה- PTH לרמה נורמלית תביא ככל הנראה לריפוי הנגע, ולהחלמתי המלאה. לאור זאת חשיבות הטיפול המהיר בPTH . האם ההמלצות שקבלתי סבירות? האם יש לנקוט באמצעים נוספים?