שאלה חשובה

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

22/01/2003 | 21:34 | מאת: אורלי

שלום, רציתי להתייעץ בבעיה מסוימת אני בת 22, נטלתי גלולות במשך שנה וחצי (מגיל 19 וחצי) ולפני כ 8 חודשים הפסקתי להשתמש בגלולות לאחר שהייתי מאושפזת עקב דלקת בלבלב (מכיוון שלא נמצאה כל סיבה לדלקת, שייכו את הסיבה לנטילת הגלולות ואמרו לי בבית החולים להפסיק להשתמש בהם) לאחר הפסקת השימוש לא קבלתי מחזור, לפני נטילת הגלולות הייתי מקבלת וסת בצורה לא סדירה (בערך אחת לחודשיים). לאחר כשלושה חודשים קבלתי פרוברה למשך 5 ימים וגם אח"כ לא קבלתי מחזור, לאחר מספר שבועות קבלתי פרימולוט-נור למשך 5 ימים ושוב לא היה כל דימום. לאחר נטילת שתי התרופות ביצעתי בדיקות הורמונליות בהם התקבלו הערכים הבאים LH נמוך מ 0.1 , FSH = 0.3 . לאחר כחודש שוב בצעתי בדיקות דם ואז היו הערכים LH=2.8 ו FSH = 4.4 ואז שוב קבלתי ארגסט במשך 5 ימים וגם אחריו לא הופיע דימום. לפני כחודש וחצי נטלתי פרוגלטרון במשך 21 יום ואז לאחר כשבוע הופיע מחזור. ביום השלישי של המחזור חזרתי על הבדיקות והערכים היו LH=0.6 ו FSH = 1.8 . כרגע אני לא לוקחת כל טיפול הורמונלי. נאמר לי שלא אוכל לקבל מחזור ללא לקיחת הורמונים. רציתי לדעת האם אכן כך הדבר ואהיה חייבת לקחת הורמונים (או גלולות) ואם כן מה יהיה הטיפול כשארצה להכנס להריון ובנוסף מה יכולות להיות הסיבות שגרמו לשיבוש ההורמונלי ולהפסקת המחזור שכן בעבר קבלתי מחזוןר ללא כל התערבות הורמונלית. אודה לך אם אוכל לקבל חוות דעת מסוימת והמלצה למי ניתן לפנות להמשך טיפול כלשהו (אני חיילת ולכן קשה לי להגיע לטיפולים אצל רופאים מומחים) .

23/01/2003 | 00:05 | מאת: פרופ' איש שלום

לאורלי שלום רב, בשאלתך המאוד מפורטת חסרים עדיין מספר פרטים. האם בוצעו לך בדיקות הורמונליות נוספות: פרולקטין, TSH ? בברכה ד"ר צופיה איש-שלום

23/01/2003 | 10:54 | מאת: אורלי

הפסקתי לקחת את הגלולות בחודש מאי, בחודש ספטמבר עשיתי את הבדיקות הראשונות בהם הערכים היו : LH קטן מ 0.1 , TSH=2.23 , FSH=0.3, PROLACTIN=301,ESTRADIOL = 40.65 ופרוגסטרון = 0.626 (ערכים אלו הם לאחר שלקחתי פעמיים בהפרש של שבוע בערך בין פעם לפעם את התרופות פרוברה ופרימולוט-נור) בחודש אוקטובר עשיתי בדיקות חלקיות פעם נוספת ואז היו הערכים : LH=2.8 , טסטוסטרון = 0.543 , FSH= 4.4 , DHEA-S = 210.9 לאחר בדיקות אלו קבלתי ארגסט במשך 5 ימים . בחודש ינואר ביום השלישי של המחזור (שהיה עקב לקיחת פרוגילוטון במשך 21 יום) היו ערכי הבדיקות : LH=0.6 , טסטוסטרון = 0.47 , TSH = 2.73 , FSH = 1.8 , פרולקטין = 162 , DHEA-S = 232.6 , ESTRADIOL = 31.3 בנוסף בבדיקת אולטראסאונד שבצעתי בחודש אוקטובר נמצא כי הכל תקין אך נאמר כי עובי הרירית שלי הוא דק מאוד - 2 מ"מ ושהשחלות במרקם PCO . אני יודעת שהפרטים עמוסים ולא יודעת עד כמה תוכלי לעזור לי דרך מכתב זה אך בכל זאת אודה לך אם אוכל לקבל מושג כלשהו על התופעה ובנוסף המלצה לאן לפנות, בינתיים הפנו אותי בצבא לרופא נשים בלבד ולי נראה כי לא אצלו מצוי הפתרון אלא אולי אצל רופא מתחום אחר, תודה רבה , אורלי .

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס