טראנס-סקסואלים

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

16/10/2002 | 23:45 | מאת: טלי

שלום, ידוע שטראנסקסואלים מקבלים הורמונים שיהפכו אותם לנשיים, ושההורמונים האלה גורמים לגדילה חזה נשי, העלמת שיעור , רוכוך העור, וכו'. והרי אלה הפשעות שכל אישה עם מעט שיעור-יתר או חזה קטן וכו', הייתה חפצה בהן. מדוע כל-כך "מקמצים" במתן הורמונים כאלה לנשים באינדיקציות הנ"ל? האם ההורמונים האלה לא מזיקים לגברים שנוטלים אותם בתהליך המעבר בין המינים? תודה, טלי

17/10/2002 | 22:44 | מאת: פרופ' איש שלום

לטלי שלום רב, גברים שעוברים תהליך של שינוי מין נוטלים הורמוני מין נשיים. בנשים הסובלות משיעור יתר רמת הורמוני מין נשיים נמצאת בתחום התקין לגבי אישה, אי לכך לא יועל לתת להן תוספת של הורמוני מין נשיים. תרופה נוספת בשם cyproterone acetate בה משתמים גברים טראנס-סקסואליים להפחתת צמיחה של השיער בפנים ובגפיים, נמצאת בשימוש בנשים עם שיעור יתר. תרופה זו חוסמת פעילות של הורמוני מין זיכריים בעור ובכך מפחיתה שיעור יתר ופצעי בגרות. גברים שעוברים שנוי מין ומשתמשים בהורמוני מין נשיים מעלים במידה ניכרת סיכון למחלות מסוימות כגון טרומבוזות (סתימות) ורידים ( הסיכון עולה פי 45), הפרעות בתפקודי כבד ושומני הדם. בברכה ד"ר צופיה איש-שלום

18/10/2002 | 05:54 | מאת: טלי

תודה, תשובה מעניינת.

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס