דלדול עצם וצילום לעמוד השידרה

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

20/11/2016 | 18:04 | מאת: רונה

שלום רב, לאחר בדיקת צפיפות עצם שיצאה חיובית לאוסטיאופורוזיס, בת 29 בלי מחלות רקע ידועות. נשלחתי לצילום רנטגן של עמוד השידרה.לא נאמר לי לשם מה הצילום. על מנת לדעת לשם מה עלי להיחשף לקרינה מייננת, אשמח לדעת מה יכולה להיות המטרה של צילום עמוד שידרה במצבי. תודה על השקעת הזמן לענות להודעות.

שלום רב, א.- צילום עושים במטרה לשלול שברי דחיסה בחוליות, שלרוב לא גורמים לסימפטומים כלשהם. ב.- בגיל 29 באישה ללא מחלות רקע אין מדובר באוסטיאופורוזיס. יתכן וימדובר בצפיפות עצם נמוכה כתוצאה מהגדרה גנטת למסת עצם נמוכה. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס