בדיקת אלקטרופוזה של חלבונים שרשראות קלות בשתן

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

17/11/2016 | 15:10 | מאת: מודאגת

שלום רב. אני אשה בת 50 עם אוסטאופניה (בדיקה שגרתית לפני 4 שנים הראתה אוסטאופניה ובדיקה מעכשיו הראתה החמרה באוסטאופניה). ברקע: קוליטיס-פרוקטיטיס בתקופות מסויימות ללא שימוש בפרדניזון. טבעונית 3 שנים. רופאה אנדוקרינולוגית שלחה אותי לבצע בדיקות דם ושתן שונות (איסוף שתן לקלציום וקריאטנין, ויטמין די, נוגדי צליאק pth ואלקטרופוזה של חלבונים שרשראות קלות בשתן. אני מודאגת מהסיבה בגינה שלחה אותי הרופאה לבדוק אלקטרופוזה של חלבונים שרשראות קלות בשתן? האם זו בדיקה שגרתית כאשר יש אוסתאופורוזיס/אוסטאופניה? אם לא, מדוע היא שלחה אותי לבדיקה שקשורה למיאלומה? תודה רבה מראש עבור התשובה. מודאגת.

שלום רב, כן, מדובר בבירור שגרתי של חולה אוסטיאופורוזיס. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס