הורמון גדילה במבוגרים, מה המשמעות?

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

09/09/2016 | 17:44 | מאת: איתי

שלום מה החשיבות של הורמון גדילה במבוגרים (גילאי 3-40)? ומה השמעות של חסר? האם הורמון גדילה קשור לשינה? והאם דווקא לשנת הלילה או גם מי שישן ביום במקום בלילה? יש קשר בין השמנה להורמון גדילה? ואיך בודקים את זה? האם בדיקת GH מספיקה בשביל לשלול חוסר בהורמון גדילה אצל מבוגרים? IGF-1 יותר מדויק? ואם שניהם תקינים בבדיקת הדם, אפשר לומר בוודאות שאין חוסר? תודה ושבת שלום

לאתי שלום רב, חסר הורמון גדילה במבוגרים עלול לגרום לחולשה, עייפות, ירידה במסת שרירים ועליה במסת שומן בגוך. חסר הורמון גדילה במבוגרים יכול להופיע אחר חבלת ראש קשה עם פגיעה בבלוטת יותרת המוח. לאלו שסבלו מחוסר בהורמון גדילה מילדות- ניתן לשקול המשך טיפול בהורמון (בהתייעצות מעם רופא). במידה וקיים חשד מבוסס לחסר בהורמון גדילה במבוגר- מספיק לבדוק IGF-1. אם הוא תקין- לא מדובר בחסר בהורמון גדילה. בברכה, ד"ר ילנה סיגל

14/09/2016 | 02:53 | מאת: איתי

שלום האם יש קשר בין הפרעות שינה (אדם שישן ביום במקום בלילה, או מי שסובל מנדודי שינה וכדו') והורמון הגדילה? זה עלול לגרום לחוסר בהורמון? יש לזה משמעות כלשהי מבחינה רפואית? והאם יש אמת בטענה שחוסר שינה, או מי שרוב הלילה לא ישן עולה במשקל בגלל סיבות אנדוקרינולוגיות כמו חוסר הורמון גדילה וכדו'? תודה

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס