Densiti סידן אמורפי

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

03/12/2015 | 09:50 | מאת: ברכה

ד"ר סיגל ילנה שלום רב. Densiti דור חדש של "סידן אמורפי" מככב במדפים, מופק מסרטנים כחולים. "אמורפיקל", יצרנית דנסיטי 200 מ"ג בלבד, גאה בפיתוח סידן עם יכולת ספיגה פי שניים מכל סידן אחר, אך ממליצה על 2X ביום. מחיר דנסיטי יקר למדי - 250 ש"ח ל-60 יחידות (מנה חדשית). מה לרופאיי המכובדים; פרופ' צופיה איש שלום ולד"ר סיגל ילנה להרחיב/להמליץ, אם בכלל... אני חותרת להחליף סידן, אחרי שנים של קלציצ'ו, בגלל אספרטאם ושאר ממתיקים וחמרים משמרים מזיקים, גם מסוגים אחרים... קיים תוסף סידן ללא ממתיקים וחמרים משמרים? ברגשי תודה ברכה

לברכה שלום רב, א.- לגבי תוספות של ממתקים בכדורי סידן- אני מציעה לך לבדוק את הנושא עם כל חברה המייצרת תוספי סידן. ב.- כמות האספרטן בכדור קלציצ'ו היא זניכה, ולדעתי לא מזיקה. ג.- גם בכדורי אמורפיקל ישנם חומרים המייצבים את הסידן וצורה אמורפית. ד.- אין עדיין מחקרים ועדויות מדעיות על שימוש באמורפיקל בחולי אוסטיאופורוזיס. נכון שהסידן האמורפי נספג פי 2 טוב מהסידן ה קריסטליני הרגיל. במידה וקיימות בעיות ספיגה או קיימת אי סבילות של תכשירי סידן אחרים- ניתן לקחת את אמורפיקל. במקרים רגילים אני ממליצה על נטילת תכשירים רגילים. בברכה, ד"ר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס