שכלוב עצמות ככלי אבחון לאוסטיאופורוזיס

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

19/10/2015 | 12:33 | מאת: פנינה א.

שלום, אני מאובחנת כחולה. בצפיפות העצם התוצאה היא 2.6-. לאחר שבר בשורש כף יד ימין. מקבלת בעירוי אקלסטה אחת לשנה וחצי. נאמר לי שהבדיקה הזו אינה מציגה נכון את התוצאה ויתכן והטיפול שאני מקבלת כלל אינו יעיל. כיצד והיכן ניתן לעשות בדיקת דם זו.

לפנינה שלום רב, בדיקת מדדי שחלוף עצם היא בדיקת דם, שנלקחת בין השעות 8 ל--9 בבוקר, לאחר צום 10 שעות. אם הבדיקה בוצעה תקופת מה אחרי טיפול באקוסטה- לפי תוצאת הבדיקה ניתן להתרשם האם אפקט התרופה עדיין קיים, ולפי זה להחליט על צורך בעירוי נוסף של התרופה. בברכה, ד"ר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס