בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

14/10/2002 | 14:02 | מאת: בהמשך למכתבי

תודה רבה על תשובתך כן בדקתי גם הורמונים אחרים וכולם יצאו תקינים יש לציין שכאשר זה התחיל לי היו לי לפני זה כאבים באזור הצוואר אני מקווה שקליטת יוד פירושה מיפוי בלוטת התריס ואם כן אז כן הפעילות שלה תקינה אני רוצה שתסבירי לי איזה טיפול לא שיגרתי יכול להיות לזה אם כביכול הפעילות תקינה ואיך רואים זאת ע"י בדיקה גופנית ?האם ע"י עור חלק והאם לפי כפות ידיים אדומות ? יש לציין שזה קורה להרבה אנשים כי אני מדברת עם הרבה אנשים שזה קורה להם וזה בדרך כלל עובר לבד בדרך כלל אחרי שנה אז אני אחכה עם זה כמה חודשים עם זה לא יעבור לי אני בהחלט אשקול לפנות למרפאתכם ברמבם תודה רבה

15/10/2002 | 15:17 | מאת: פרופ' איש שלום

למאיה שלום רב, בדיקת קליטת היוד אינה בדיקת מיפוי. בבדיקת מיפוי בלוטת התריס מתקבל מדע על צורת הבלוטה ופיזור קליטת האיזוטפ הרדיואקטיבי בתוכה. בדיקת הקליטה נותנת מדע כמותי על קליטת היוד. אם הקליטה נמוכה בדיקה מצביעה על תהליך דלקתי או על זיהום ביוד של הבלוטה. אם הקליטה מוגברת מדובר בבלוטה המיצרת הורמינים באופן אינטנסיבי ואז יש מקום לישקול טיפול תרופתי במידה ו-TSH מדוכא ויתגלו סימני פעילות יתר של בלוטת התריס בבדיקה גופנית כגון דופק מהיר , רעד בידדים ובלשון, פיגור בירידה של עפעף עליון בעת תנועת עיניים כלפי מטה. מדדים אלה יכולים להבדק אך ורק על ידי רופא מומחה. בברכה ד"ר צופיה איש-שלום

26/10/2002 | 22:28 | מאת: רחל הדואגת

לד" ר צו פיה איש שלום היקרה,שלום, תודה על התשובה בקשר למחלת גריבס של הבן שלי. עכשיו הבן שלי דואג בגלל שכאשר הוא עייף העיניים שלו מאדימות ובולטות והוא נמצא בחו"ל והוא שואל אם זה מצב הפיך? האם אחרי הטיפול תעלם התופעה של בלט בעיניים? ואיך יהיה אפשר לפתור את זה?בתודה רחל

26/10/2002 | 22:30 | מאת: רחל הדואגת

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס