אוסטיאופורוזיס

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

31/08/2011 | 18:45 | מאת: שלומי

אימי כבת 70 סובלת מכאבים בפרק ידה הימנית,לאחר מספר בדיקות נאמר לה כי היא סובלת ממחלת האוסטואופורוזיס וכי לא ניתן לעשות מאומה ,ובמידה וישנם כאבים חזקים אזי עליה ליטול כדורים לשיכוך כאבים.אומר כי אימי אשה עיוורת בשתי עיניה הסובלת בנוסף מבעיות שונות (לחץ דם גבוה,בעיות בדרכי השתן)משקל גופה סביר. אני כבנה מרגיש חוסר אונים לאור מצבה והעובדה שהתשובה שהתקבלה כי לא ניתן לסייע לה כלל וכלל מאוד מציקה ומדירה שינה מעיני. אימי נורא סובלת מכאבים מאוד חזקים עד לכדי בכי מר מצידה. אנא עזרו לי כיצד אוכל לתת לה קצת מזור לכאביה שגם כך היא סובלת נורא. תודה רבה על התייחסותך.

לשלומי שלום רב, א.- אוסטיאופורוזיס היא מחלה שקטה שלא גורמת לכאבים, אך מעלה סיכון לשברים. ככל הנראה במקרה של אמך מדובר באוסטיאוארטרוזיס- שחיקת סחוס במפרק הירך- שהיא בעיה אורטופדית, והאורטופד מחליט האם ישנה אפשרות לנתח ולבצע החלפת מפרק. אם לא- הטיפול הוא בדרך כלל טיפול לשיכוך כאבים, כולל תרופות, פיזיותרפיה, דיקורים, ושילוב של כל הטיפוטלים אלו במסגרת מרפאת כאב. בברכה, ד"ר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס