תוצאה חריגה בבדיקת צפיפות עצם

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

16/12/2020 | 20:14 | מאת: עדי

שלום דר' אני בן 75 עם בעיות גב קשות וכאבים עזים . אורטופד לא המליץ לי ללכת לניתוח . רופאת המשפחה שלחה אותי היום לבצע צפיפות עצם , קבלתי במקום תוצאות שמדאיגות אותי . ערך ה T-score של ע"ש יצא5.7 ! לא כתוב מינוס 5.7 . את יכולה לעזור לי ולהתייחס לממצא זה ? איך יתכן ? תודה רבה

שלום רב, בנוכחות שינוים ניווניים קשים בעמוד השדרה (בעיות דיסקים וחוליות, בעיות אורתופדיות) יתכן ותוצאה של צפיפות העצם בעמוד שדרה לא משקפת מצב בצורה אמינה. צריך להתייחס לתוצאת בדיקת צוואר הירך, ויתכן יש מקום גם לבירור מעבדתי או רנטגני נוסף. לגבי צורך בבירור נוסף ניתן להחליט רק בפגישה אם רופא ולא דרך הפורום. ובכל מקרה- שינוים בצפיפות עצם לא גורמים לכאבים. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס