סרטן בלוטת התריס ועליה בתירוגמבולין.

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

03/12/2020 | 10:45 | מאת: דורית

בת 42 , במעקב בגלל סרטן בלוטת התריס. מאז הניתוח 2013, הבדיקות תקינות. בבדיקת בם ב- 24.11 היתה חריגה של tsh7.83 . עשיתי היום בדיקה חוזרת לאחר העלאת מינון מ 600 ל 700 לשבוע . אני אחרי כריתה מלאה בשל גידול פפלירי כולל הדבקה של בלוטות לימפה צואריות מ 11.2013 רמת tsh - היה 7.8 וירדה ל 4.55 רמת t3 -היתה 4.9 כעת 4.5 רמת t4 -היתה 15.9 כעת 19.3 הבעיה היא שעד היום כל השנים רמת תירוגלובוחין היתה קטנה מ 0.8 - אפילו לא קיבלה מספר וכעת עלתה ל 1.19 ! רמת הנוגדנים (ab) קטנה מ 20 מה משמעות הדבר מבחינת חזרת הסרטן ? אני ממש בלחץ מזה !אודה על תשובתך. תודה

שלום רב, א. צריך להוריד TSH לרמה שהיא לפחות מתחת ל- 2.0. ב. צריך לבצע בדיקת US צוואר ולראות האם יש ממצא בצוואר. ג. צריך לחזור על בדיקות תירוגלובולין ונוגדנים אליו. אין כקגע עדות להישנות המחלה, אך יש צורך לעקוב . בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס