פרוליה ומניעת שברים

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

26/07/2020 | 12:27 | מאת: דבורה

שלום, אם פרוליה רק מעכבת פירוק עצם ולא בונה אותו , האם היא רק מונעת החמרה של אוסטאופורוזיס ? האם תרופה זו יכולה למנוע שברים במידה וצפיפות העצם היתה נמוכה מאד לפני תחילת הטיפול? תודה.

שלום רב, ישנן מספר תרופות לטיפול באוסטיאופורוזיס שבולמות פירוק העצם ובונות אצם חדשה, כל התרופות אלו מורידות סיכון לשברים אוסטיאופורוטיים בכ- 50%. פרוליה שייכת לקבוצת תרופות זו, וגםמהיא מורידה משמעותית סיכון לשברים. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס