שברי מאמץ שלא עוברים

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

24/07/2020 | 23:45 | מאת: מיכל

שלום, יש לי שברי מאמץ שלא עוברים כבר שנה וחצי במסרק החמישי. זה לא שבר מאמץ חמור, מההתחלה הוא היה ברמה קלה לפי רמת הכאב והמוגבלות, אך הוא פשוט לא השתפר מהיום הראשון והמצב נשאר דומה. אני גם כן צריכה להתחיל טיפול מונע לאוסתרופורוזיס עקב כמה קורסי פרדניזון. האם ישנו כיום כדור שיוכל לעזור לשברי המאמץ שיש לי של עוברים במסרק החמישי? או שאין דבר כזה והכדור שאקח יהיה רק למניעת שברים אחרים? תודה מראש

שלום רב. טיפול נגד אוסטיאופורוזיס הוא טיפול למניעת שברים. טיפול זה כולל נטילת תוסף סידן, תוסף ויטמין D, ותרופות ספציפיות למניעת שברים. בחירת התרופה מתבצעת בפגישה עם רופא. שיפור איכות האצם עם טיפולים אלו מוריד גם סיכון לשברי מאמץ. לגבי שברי מאמץ בעבר- תוך שנה השבר אמור היה להחלים. אם זה לא קרה- צריך להיפגש עם אורתופד. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס