מבחן סנקטן ואנדוקרינולוגיה

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

14/12/2019 | 23:35 | מאת: אלמונית

בת 19 הלכתי לרופאת נשים בעקבות מחזור לא סדיר מבדיקת אולטראסאונד ובדיקת הורמונים עולה כי ככל הנראה מדובר ב-PCOS. מבדיקת הורמונים נראית עלייה בהורמון 17-oh-progestrone שהערך שלו 5.4 לכן הופניתי לאנדוקרינולוג. אינדוקרינולוג ביקש ממני לעשות מבחן סנקטן. השאלה שלי היא האם אפשר לקחת תרופה כמו פרימולוט נור או כל תרופה אחרת כדי לקבל מחזור והאם נטילת תרופה מסוג זה משפיעה על תוצאות הבדיקה? שאלה נוספת האם טיפול בתרופת קיורטן לאקנה משפיעה על תוצאות מבחן סנקטן?

לקריאה נוספת והעמקה
15/12/2019 | 13:27 | מאת:

שלום רב, עדיף לבצע את המבחן ללא פרימולוט. האם טיפול בתרופת קיורטן משפיעה על תוצאות מבחן סנקטן?- לא. בברכה, דר ילנה סיגל