בדיקת רמת אינסולין בדם

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

05/12/2019 | 23:02 | מאת: אבי

שלום לפני 3 וחצי חודשים בבדיקת דם רמות הכולסטרול היו מוגברות מעל הנורמה, וכן לראשונה נבדק אצלי רמת אינסולין בדם והיא היתה גבוהה 27.60 (כשערך עליון הוא 10). רמות סוכר בצום וכן סוכר תלת חודשי תקינות. במשך 3 וחצי חודשים הקפדתי יותר בעניין האכילה וכן הגברתי את הפעילות הגופנית שממילא הייתי עושה, וירדתי 8-10 קילו. בבדיקת דם רמות כולסטרול בטווח הנורמה, ורמת אינסולין בדם ירדה ל - 13.60. ? 1. מה משמעות הירידה ברמת האינסולין? זה אומר שמקודם סבלתי מתנגודת לאינסולין וכעת לא או שזה לא קשור לזה ויכול להיות שאני סובל מתנגודת לאינסולין אף שרמת אינסולין ורמות סוכר בדם בצום תקינות? 2. האם אנשים שאינם סובלים מסכרת גם מקובל לבדוק אצלם רמות אינסולין בדם? לאיזו מטרה? 3. כ"כ, מעבר לסימנים של השמנה בטנית, האם יש בדיקה כלשהי שיכולה להעיד על תנגודת לאינסולין? (כאמור, רמות הסוכר תקינות). תודה רבה

שלום רב, א. מה משמעות הירידה ברמת האינסולין? זה אומר שמקודם סבלתי מתנגודת לאינסולין וכעת לא?- נכון מאוד. התנגודת לאינסולין ירדה, אך עלולה לחזור עם עליה במשקל. ב. האם אנשים שאינם סובלים מסכרת גם מקובל לבדוק אצלם רמות אינסולין בדם? לאיזו מטרה?- אם רוצים להוכיח תנגודת לאינסולין. ג. מעבר לסימנים של השמנה בטנית, האם יש בדיקה כלשהי שיכולה להעיד על תנגודת לאינסולין?- רמה גבוהה של חלבון C, אשר מופרש אחד לאחד למולקולת אינסולין. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס