חוסר איזון הורמונלי - האם יש משהו לעשות?

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

30/08/2019 | 01:42 | מאת: מאי

שלום רב, אני בת 19, סובלת מאקנה הורמונלי (הרבה פצעים מתחת לעור מאוד גדולים וכואבים), כאבי מחזור + כאבי ביוץ חזקים מאוד, דימום חזק במחזור, הפרעות שינה - לא מצליחה לישון יותר מ4 שעות וגם מתעוררת כל הזמן, שיעור יתר ועוד. אני מאוד מיואשת מהמצב ופניתי לרופאת נשים והדבר היחיד שאמרה לי זה שאי אפשר לעשות כלום מאחר ואני נוטלת כדורים מדללי דם. השאלה שלי היא - מה ניתן לעשות ? באמת אין שום טיפול שיכול לעזור בבעיות ? אני מאוד סובלת מהדברים האלה. אשמח מאוד לעזרתך, תודה רבה.

שלום רב, בדרך כלל במצבים דומים נותנים גלולות. הגלולות מעלות קרישיות בדם וסיכון לסיבוכים, כמו טרומבוזות, ופקקת. לאישה עם קרישיות יתר וצורך בנטילת מדללי דם אסור לתת הורמונים נשיים בכל צורה. כך שתקחי משכי כאבים ותפני לטיפול רופא עור3 בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס