היפוגונדיזם היפוגונודוטרופי מבודד

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

28/08/2019 | 09:44 | מאת: שימי ר"ג

שלום דוקטור, עקב תלונותיי על תפקוד מיני ומצבי רוח נשלחתי לבדיקות מעבדה אשר עפ האנדוקרינולוג הצביעו כי יש לי היפו היפו מבודד (ללא פגיעה בצירים אחרים, חוש ריח תקין, סימני מין משניים וראשוניים תקינים) הfsh והlh נמוכים ובעקבות כך הטסט נמוך כפי שהסביר לי הדוקטור. שאלתי היא האם היה צורך לשלוח אותי לבדיקת הדמיה כלשהי? Ct או mri על מנת לאשש את האבחנה? כי לא נשלחתי והאבחנה נעשתה על סמך העדות שלי ובדיקות ההורמונים. האם יש אפשרות לפתור את ההיפו באמצעות הליך כירורגי מבלי להיות תלוי בטיפול תרופתי ארוך טווח? תודה.

שלום רב, לא ניתן לייעץ דרך הפורום, אלא רק בפגישה עם רופא. בדרך כלל בחשד לתהליך תוך גלגלתי כן עושים בדיקות הדמיה. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס