פורטאו - תוצאות שחלוף לאחר שנה

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

22/08/2019 | 17:33 | מאת: גלי

הי בת 35. מטופלת עם פורטאו בעקבות אוסטאופורוזיס ושבר בחוליה, כנראה בעקבות לידה/הנקה. וערכי השחלוף לאחר שנה של טיפול הינם: Ctx. 250 P1np 32.5 מה המשמעות? איך מחושב מדד השחלוף?

שלום רב, א. מדדי השחלוף לא מחושבים, אלא נמדדים. ב. הערכה נכונה של מדדי שחלוף העצם היא הערכה השוואתית. היא עוזרת לנו להעריך תגובה לטיפול. מה היה הערך הקודם שלך? עם פורטיאו הערכים עולים משמעותית ואחרי שנה מתייצבים ומעט יורדים. בברכה, דר ילנה סיגל

25/08/2019 | 13:56 | מאת: גלי

לפני תחילת שימוש בפורטאו Ctx 881 P1np לא נמדד שלושה שבועות לאחר השימוש P1np 76 חצי שנה לאחר שימוש Ctx 188 P1np 54 שנה לאחר שימוש Ctx 250 P1np 32.5 האם העובדה שהערך יורד מעיד על כך שהתרופה לא עובדת?

שלום רב, קודם כל הערך לא יורד- הקודם 188, האחרון 250. שנית, יתכן והערך הבסיסי (הראשון) היה אחר שבר, ואחרי השברים המדדי עולים, ויורדים בהמשך עם הטיפול. שלישית: כדי להעריך את האפקט ולבנות תכנית טיול טובה- יש להתייחס לכל הנתונים של המטופל, ולא לבדיקה או שתייפם בודדות. תפני לרופא המטפל ותבקשי ממנו דיון בנשא עם הסבר על כל הנותונים. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס