סידן דנסיטי לעומת סידן ציטראט

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

06/08/2019 | 12:49 | מאת: רוני

שלום רב, בת 63 מטופלת כארבע שנים בפוסלן וסידן ציטראט שני כדורים ביום ו4 טיפות ויטמין D בגלל אוסטופורוזיס. בעקבות המחקרים החדשים האם כדאי לעבור לצרוך סידן דנסיטי במקום סידן ציטראט? האם הוא יעיל יותר? מה בקשר לשילוב סידן עם ויטמין D? האם הוא מסוכן?

שלום רב, אנחנו ממלצמים על צריכת סידן יומית של כ- 1200 מג ממזון ותוסף יחד, ומדוב כאן על כל תוסף סידן אפשרי. את יכולה להמשיך בנטלת תוסף סידן ציטרט, או לעבור לתוסף אחר. הדנסיטי נספג מהר יותר, ולזה יש משמעות גדולה במקרים של סידן נמוך בדם. בחולי אוסטיאופורוזיס אין צורך בספידה מהירה. שנית, יש להקפיד ברמה טובה של ויטמין D בדם. לכן מומלת לבצע בדיקת ויטמין D, ולפי התוצאה להחליט על מינון תוסף ויטמין D. לגבי נטילת שני התוספים יחד- יש הוכחות על ירידה בסיכון לשברים, ולגבי הסיכונים- הנושא לא ברור ודורש ביצוע מחקרים נוספים. בינתיים אין שינוי בהמלצות לקחת תוסף סידן וויטמין D יחד בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס