אוסטאופניה בעמוד השדרה

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

05/07/2019 | 15:11 | מאת: דנה

שלום רב, אני בת 36 עם אוסטאופניה בעמוד השדרה (תוצאה 1.8-). יש לי מחסור בויטמין D (יש לי 15 נ"ג/מ"ל). 1. במידה ואבצע טיפול מתאים של צריכת ויטמין D, סידן ופעילות גופנית, האם ניתן לשפר את המצב או רק לשמר את הקיים? 2. במידה וניתן לשפר, בכמה ניתן לכל היותר? ברור לי שזה אינדיווידואלי אך מהו טווח שיפור אפשרי? תודה רבה מראש.

שלום רב, השיפור צפוי, אך לא ניתן להעריך שינוי בצפיפות העצם עם טיפול בתוספי סידן וויטמין D. בברכה, דר ילנה סיגל

07/07/2019 | 14:02 | מאת: דנה

אני מודה לך מאוד על תשובתך. קראתי כי במקרה של אוסטאופניה בעמוד השדרה חוליות L1-L5 (זהו המקרה אצלי) קיים סיכון שהן ישברו מעצמן מאחר ואינן עומדות במעמסת הגוף. האם הדבר הנכון ?

שלום רב, בגיל צעיר ובמקרה שלא מדובר באוסטיאופרוזיס כתוצאה ממחלות מסוימות, בנשים עם מחזור תקין- סיכון לשבר לא מוגבר. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס