בדיקת דם ctx לטיפול כירורגי של עקירות והשתלות בלסת עליו.נה

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

14/03/2019 | 19:20 | מאת: נעמי

זריקת פרוליה שלי נערכה ב - 28.07.18. לאחר 4 שנים שלמות של זריקות פרוליה. פעמיים בשנה. התוצאה של ctx מ 13.3.13.היא 0.56.האם אוכל להתחיל תוך חודש להתחיל טיפול כירורגי עם עקירת והשתלות של לסת עליונה?

שלום רב, הפסקת זריקות פרוליה עלולה להחמיר את מצב האוסטאיופורוזיס ולגרום להופעת שברים בחוליות, לפעמים- מספר שברים דחוסים בבת אחת. לכן מומלץ לא להפסיק את הטיפול בפרוליה, ולבצע התערבות כירורגית בפה בחודש-חודשיים האחרונים של השפעת התרופה, כלומר, 4.5-5 חודשים לאחר הזריקה, ולקבל את הזריקה הבא בזמן. אין שום כלל חגבי ערך ה- CTX ש "מאפשר" התערבות כירורגית בפה. סיכון לסיבוכים בפה קיים בכל מקרה, אך הוא מאוד נמוך- כ- 5 מקרים ל- 10000 מטופלים בשנה, ויורד בחודשים ה- 4.5-5 מהזריקה. האלטרנטיבה לטיפול זה היא לתת טיפול בתרופות אחרות לאוסטיאופורוזיס, עדיף- בפוסלאן למשך מספר חודשים ( כחצי שנה), ואז ניתן לעשות הפסקה בטיפול. שוב, הפסקת טיפול נוגד אוסטיאופורוזיס מעלה סיכון לשברים אוסטיאופורוטיים, ולכן החלט על הפסקת הטיפול היא תלויה במקרה ויש לדון על כך עם הרופא. לפי ספרות רפואית- אין חובה להפסיק טיפול נגד אוסטיאופורוזיס, אם ההפסקה עלולה להחמיר את מצב המטופל. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס