פורטאו ו-PTH

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

19/02/2019 | 19:39 | מאת: ד

שלום, אמי בת ה-90 מתלבטת בין טיפול ב- בפרוליה לפורטאו . תוצאות בדיקות דם PTH , כשהערכים התקינים במעבדה היו בין 14 ל- 72, היו גבוהות אצלה במשך שנים , כנראה בגלל אי ספיקת כליות קלה על רקע סוכרתי, ונעו בין 100 ל-150. כעת המעבדה שינתה את הבדיקה וערכים בין 6.7 ל- 38.8 נחשבים לתקינים. ה-PTH שלה כעת היה 33.6 ובבדיקה נוספת 34.8. האם בכל זאת רצוי שהיא לא תקבל פורטאו, בגלל הנטיה ל PTH גבוה? תודה.

שלום רב, בנוכחות PTH גבוה לא צפוי אפקט טיפולי של התרופה. לכן יש לחשוב טוב לפני החלטה על הטיפול. אינני יכולה לתת המלצה טיפולי בפורום. ממליצה לדון עם הרופא המטפל על אפשרוית הטיפול. יש לקחת בחשבון כל הפרטים- צפיפות עצם, סיפור שברים, תפקודי כליתי, רמות ויט D ו- PTי עדכניות, בירור סיבות לאוסטיאופורוזיס משנית... בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס