הבדלים בין שתי תרופות.

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

17/02/2019 | 19:09 | מאת: נעמה

שלום רב.קיבלתי מרשם לזריקה פרוליה. כל חצי שנה. שמעתי על תרופה בשם אלקסטה אותה יש לקחת רק פעמיים. מה ההבדל ביניהן. בברכה

שלום רב. א. התרופה השניה היא אקלסטה, לא אלקסטה. ב. ניתן לתת את אקלסטה פעם בשנה, לפחות 9 שנים רצוף, ולדון לגבי המשך. אין תרופה שמותר לתת אותה רק פעמיים. ג. לתרופות- נמגנון פעולה שונה, אך שתיהן מורידות סיכון לשברים. לגבי התאמה אישית- נא לדבר עם רופא המטפל. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס