בדיקת( Beta CrossLaps (CTX

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

30/01/2019 | 15:31 | מאת: נורית

עשיתי את הבדיקה והתוצאה היא 33.0 והפרמטרים ל postmenopausal Women הם 104-1008. התוצאה שלי היא מאד נמוכה מה זה אומר, אודה על תשובתכם

שלום רב, לא ניתן לענות בלי התייחסות לכל הנתונים האחרוים: טיפולים שאת מקבלת, בדיקות קודמות של CTX עם נעשו, זמן בים הטיפול האחרון לביצוע בדיקה, ועוד. אני מציעה לך לפנות לרופא שהפנה אותך לבדיקה, והוא יוכל לתת לך הסבר. בברכה, דר ילנה סיגל

31/01/2019 | 15:00 | מאת: נורית

תודה על תגובתך. בהמשך לתשובה לגבי ה CTX. אני בת 68 ומקבלת זריקת פרוליה אחת ל-3 חודשים בגלל אוסטיאופורוזיס. הבדיקה התבקשה לפני עקירת שן, כך שאין לי את מי לשאול ואיני יכולה לקבוע תור לעקירה בטרם אדע אם עקירה אפשרית או לא. זאת בדיקת ה CTX הראשונה שלי. אולי הנתונים האלה יוכלו לסייע במתן תשובה

שלום רב, א. פרוליה לא עושים כל 3 חודשים, אלה כל חצי שנה. האם את בטוחה שעושה את הטיפול כל 3 חודשים??? ב. מתי עשית את הזריקה האחרונה של הפרוליה? ג. באיזה יחידות נמדד ה- CTX? בברכה, דר ילנה סיגל

07/02/2019 | 16:15 | מאת: נורית קליינגרוב

מודה על תגובתך, את צודקת כמובן, טעיתי אני מקבלת את הזריקה פעם בחצי שנה מזה כשנתיים. את הזריקה האחרונה עשיתי בספטמבר ואני אמורה לקבל את הבאה במרס. הCTX נמדד ב pg/ml. תודה על התייחסותך

שלום רב, התוצאה מראה אפקט טוב של הטיפול. בברכה, דר ילנה סיגל

10/02/2019 | 12:58 | מאת: נורית

מודה מקרב לב, אבל בכל אופן שאלה נוספת, האם יכולה להיות בעיה בעצם הלסת בעת עקירת שן

כן. זה סיבוך ידוע של הטיפול, אומנם מאוד נדיר. התערבות כירורגית של רופא שיניים מומלצת בחודש האחרון של השפעת התרופה, כלומר, בחודש השישי מהזריקה. ומומלץ לא לדחות את הזריקה הבאה, כי דחיה עלולה להחמיר מצה האוסטיאופורוזיס ולגרום להופעת שברים בחוליות. בברכה, דר ילנה סיגל

10/02/2019 | 15:41 | מאת: נורית

המון המון תודה על התייחסותך ותשובותייך.

שלום רב, תמיד לרשותך. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס