בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

13/10/2002 | 13:53 | מאת: מאיה

שלום שמי מאיה ואני בת 24 כבר 9 חודשים אני סובלת מדופק מהיר הזעות אי שקט ואכילה מרובה וירידה במשקל וחולשה בבדיקות שביצעתי לבלוטת התריס גילו שיש לי השימוטו לפי נוגדנים בדם ולפי ביופסיה עברתי גם אולטרסאונד ומיפוי עכשיו בכל ה 9 חודשים הללו בדיקות הTSH שלי קרובות ל0 כלומר התוצאות נאות 0.42-0.30 והFT4 שלי קרוב לגבול העליון תמיד הבדיקות יוצאות תקינות כלומר תיפקוד הבלוטה תקין האנדרקרינולוג אמר לי שיכול להיות מצב שבתחילת השימוטו יש מצב של עודף פעילות הבלוטה כלומר מערכת החיסון שלי תוקפת את בלוטת התריס וחלק מהתאים שנהרסו מהבלוטה נשפכו לי לדם ובגלל זה אני מרגישה את נטייה לפעילות יתר הוא אמר לי שאין לזה טיפול ושזה יעבור לבד הוא נתן לי רק דרלין להקל על הדפיקות לב והוא אמר לי שמתישהו הבלוטה שלי תהרס ושאני יגיע לתת פעילות רציתי לשאול האם אין דרך שאני יכולה להרוס את הבלוטה ע"י יוד רדיואקטיבי וכך הבלוטה שלי תהרס יותר מהר ? כי זה נורא מפריע לי אני 9 חודשים לא יכולה לתפקד ולאף אחד אין מושג מתי זה ייגמר ואם זה ייקח שנים מה אני יעשה אז ? אין איזה דרך שבה אני יוכל להרוס את הבלוטה וכך אני יחזור לנורמליות במהרה אודה לך עם תוכל לעזור לי או לפחות לתת לי יותר הסברים על מה שקורה לי בתודה מראש מאיה

14/10/2002 | 13:28 | מאת: פרופ' איש שלום

למאיה שלום רב, תודה על שאלתך המענינת והמפורטת. כדי לענות על שאלתך באופן מדויק נחוצים פרטים נוספים כמו כן יש לבצע בדיקה גופנית כדי להתרשם מהבטוי הקליני של פעילות יתר אפשרית, כפי שתוארה על ידך ו/או בעיה אנדוקרינית נוספת. האם קליטת היוד על ידי הבלוטה מוגברת , נמוכה או תקינה? האם יש עדות להפרעה אנדוקרינית נוספת כגון תת פעילות אדרנל? את מדווחת על סבל מתמשך שמעיק עלך, עובדה זו מספיקה כדי לחפש פיתרון, לעתים בלתי שיגרתי. אשמח אם תפני ליעוץ במרפאתנו. בברכה

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס