טיפול שיניים כירורגי האם מותר?

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

12/12/2018 | 18:16 | מאת: רונה

אני חולת אוסטיאופורוזיס, התחלתי טיפול באקטונל לפני כחמש שנים ןגם פורטיאו במשך כשנתיים (עד לפני שנה). ביןני סיימתי טיפול כימותרפי בגלל לימפומה אגרסיבית של תאי B גדולים. בבדיקות דם הערכים שלי תקינים. ב - US נמצא שיש לי אדנומה בבלוטת הפאראתרואיד שגודלה הוא 16×4.5 מ"מ. השאלה היא לאחר כל זה האם אני יכולה ומותר לי לעשות טיפולי שתלים בפה? אשמח לתשובה תודה רבה

שלום רב, תרופות מקבוצת ביספופסונטים (אקטונל שייכת לקבוצה זה) מעלים סיכום לפצע בפה לאחר עקירה או השתלת שן. סיכון לתופעה זו נמוך מאוד, ויורד עם הפסקת הטיפול בתרופה. אם הפסקת את הביספופסונט לפני 5 שנים- סביר להניח שהסיכון שלך לסיבוכים בפה הוא נמוך. אבל אף רופא לא יכול להבטיח לך את המהלך החלק של הפרוצדורה, כי הסיבוכים קורים גם באנשים שלא טופלו עקב אוסטיאופורוזיס. לכן, לדעתי, הדרך הכי טובה היא לפנות לרופא שיניים, לספר לו את כל הסיפור, ולתת לו להחליט על זממן והקף הטיפול שיעשה. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס