שינה הורמונים בירדמות מאוחרת

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

08/12/2018 | 10:06 | מאת: מתן

היי דוקטור, לי ולחבר שלי היה ויכוח הוא אמר שככל שאני הולך לישון מוקדם יותר כך בשינה אני אגדל יותר ויופרשו יותר הורמונים , ההתערבות הייתה כאילו אם אני הולך לישון בארבע בבוקר לתקופה ממושכת אז אני אגדל פחות מאם נגיד הלכתי לישון באחת עשרה בלילה וקמתי בשש בבוקר אז כאילו בין אחת עשרה לשש אני אגדל יותר,תודה!

שלום רב, א. באופן רגיל ותקין הפרשת הורמון גדילה עולה בשעות לילה, ומגיעה לשיא כשעה אחרי שינה עמוקה. במהלך היום רמת הורמון גדילה נמוכה יותר. ב. גופינו בנוי כך שהעדר שינה בשעות הלילה הוא לוקח במצב דחק, עם הפרשה עודפת של הורמוני דחק (stress). ובאופן כללי מצב זה לא ברי לגופינו, כאשר באופן פרטני האם אלו שהולכים לישון בבוקר גדלים פחות- אין לי מידע מחקרי. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס