דר ילנה סיגל . טיפול ב Aclasta

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

04/10/2018 | 21:25 | מאת: לאה

שלום רב. : אני קיבלתי טיפול Aclasta ב 2/2016 באותה תקופה קיבלתי גם טיפולים ביולוגים מבטרה ללימפומה. . המליצו לי על הטיפול , ואני מצטערת שהסכמתי ,התגובה שלי היתה מאד קשה ל Aclasta . היום יש לי בעיה בשן בינה שצריך לעקור .עקב עששת גדולה שגורמת לכאבים רופא שיניים אמר לי שהתרופה נישארת בגוף 10 שנים, וזה לקחת סיכונים לנמק בלסת ? ראיתי שיש בדיקה ctx , האם זה יכול להתאים לי לעשות.? מחכה לתשובתך בהקדם, תודה רבה,

שלום רב, א.- סיכון לנמק בלסת מעוד נמוך, אומנם קצת גבוה יותר בחולים אונקולוגיים. ב.- את יכולה לבצע בדיקת CTX, תבררי באזור המגורים שלך איפה אפשר לעשות אותה. הבדיקה מראה רמת פירוק העצם, ועם היא נמוכה- יתכן והסיכון לבעיות בלסת אחרי עקירת שן יהיהגבוה יותר. סביר להניח ששנתיים אחרי העירוי הערך לא יהיה מאוד נמוך. זה אבל לא שולל לגמרי את הסיכון לבעיה, כי יכולה להופיע גם באנשים שלא קבלו טיפול באקלסטה. ג. במידה וישנה צורך להתערבות דחופה של רופא שיניים- אין צורך בביצוע בדיקות, יש לטפל במצב באופן דחוף. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס