עליית tsh בהריון תחת טיפול

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

04/10/2018 | 10:05 | מאת: טל

שלום, אני בת 43. בהריון שבוע 10. לפני ההריון התחלתי טיפול באאוטירקס, 150 מקג לשבוע, עקב ערכי tsh שנעו בבדיקות בין 3.5-4.2, וזאת עקב רצוני להרות ובהמלצת אנדוקרינולוגית ורופאת הריון בסיכון שטיפלה בי בהריון הקודם. לציין כי ערכי t3 t4 תקינים תמיד וכן כייל נוגדנים שלילי. (נבדק לאחרונה לפני כשנה). עוד לציין כי לפני ובמהלך ההריון הראשון הערכים היו תקינים ומעולם לא עברו את ה 2.5, גם לא בהריון עצמו, כלומר עלו רק איפשהו לאחר הלידה. כעת ביצעתי שוב בדיקות, לאחר כחודשיים וחצי של טיפול וה tsh עלה ל 4.89. שוב t3 t4 תקינים. מה בד"כ מומלץ במצב כזה? תודה

שלום רב, מומלץ להעלות מינון היוטירוקס. אני היתי מעלה את המינון ל50 מקג של היוטירוקס ליום, וחוזרת על הבדיקה בעוד 3-4 שבועות. מזכירה לך שיש לקחת הכדור בבוקר בצום עם מים בלבד, 20-30 דקות לפני כל אוכל ותשתיה, ולפני נטילת תרופות אחרות או ויטמינים. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס