למי פונים במקרה שכזה?

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

24/07/2018 | 19:52 | מאת: שירה

שלום אימי בת 65 סובלת מכאבי ברכיים , ידיים וכפות רגליים . חשבנו שמדובר על דלקת פרקים אולם הראמוטולוג לא מצא בבדיקות דם סימנים לדלקת פרקים למרות שהcrp היה גבוה . הרופא שלח אותה לצילומי רנטגן . אשמח להסבר לאיזה רופא פונים בהמשך על מנת לטפל בבעיות שהתגלו? תודה רבה תוצאות הרנטגן ברכיים - אוסטאופניה - הודגמו שינויים אוסטאוארטרוטיים דו"צ יותר מימין . אין עדות לשבר , תזוזה או ממצא גרמי חריג. כפות ידיים - אוסטאופניה . שינויים ארטרותיים וcmc1 דו"צ ובמפרקים הבין גליליים דו"צ . כפות רגליים - אוסטאופניה שינויים ניוונים קלים בMtp1 . הסתיידות באחיזה של גיד אכילס בקלקנאוס דו"צ .

שלום רב, לפי תיאור הצילום- מדובר בשינויים ארטרוטיים- שינויים שמופיעים כתוצאה משחיקת סחוס. יש לפנות לרופא המטפל או/ולאורטופד. במקביל ניתן לבצע בדיקת צפיפות עצם, ובמידה והיא ירודה- להתאים טיפול. יש לציין שירידה בצפיפות העצם לא גורמת לכאבים . בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס