לוקחת ויטמין D אבל לא סידן

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

21/07/2018 | 15:52 | מאת: מרים

אני לוקחת ויטמין D אבל לא תוספי סידן ולא אוכלת מספיק אוכל עם סידן. אם לוקחים ויטמין D ורמתו בדם טובה אבל לא צורכים מספיק סידן - האם עלול לקרות מצב שהויטמין יפעל הפוך ובמקום להכניס סידן לעצם הוא יוציא סידן מהעצם?

שלום רב. הויטמין D לא יפעל הפוך. אבל מומלץ להקפיד על צריכת סידן יומית של 1200 מג ממזון ותוסף יחד. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס