שאלה מאד חשובה-ויטמין D

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

13/07/2018 | 15:21 | מאת: אביב

שלום לד"ר סגל אני בגיל 56 שאלה מאד חשובה...בעקבות כאבים והתכווצויות ברגלים (בפרט בלילה)וירידה בצפיפות העצם,עשיתי לפני כשבעה חודשים בדיקה לרמות ויטמין D,ויצא נמוך 51.5 nmol/L לקחתי השלמת ויטמין בטיפות שלושה חודשים בכמות של 20 טיפות לשבוע,אך בבדיקה לאחר שלושה חודשים הרמה לא עלתה.המשכתי לקחת עוד שלושה חודשים,ולא רק שלא עלה-ירד לרמה של-41.4 NMOL/L.כנראה שיש לי בעיה של ספיגה (כנראה לפי תסמינים יש בעיה של צליאק ברמה מסויימת)השאלה שלי האם ניתן לקבל ויטמין D בזריקות או בעירוי-אם לא עוזר טיפות שומניות?

שלום רב, א.- מינון מומלץ של ויט D הוא 2000 IU ליום. תבדקי האם לקחת מינון כזה, או פחות. ב.- אם לקחת 2000 IU כל יום ורמת הויטמין נשארה נמוכה- יש להעלות המינן (בהתייעצות עם רופא). ג. במידה ויש בעיות במערכת העיכול עם הפרעות ספיגה- נא לפנות לרופא גסטרואנטרולוג לטיפול. האם יש לך מחלה או בעיה עם הפראות ספיגה- לבדוק עם רופא המטפל. בברכה, דר ילנה סיגל

15/07/2018 | 11:35 | מאת: אביב

מבקשת לדעת האם קיימים טיפולים בזריקות או בעירוי לויטמין D למצב של חסר ספיגה-באם יהיה צורך?

שלום רב, א. תנסה/י קודם להלות מינון של הויטמין שניתן דרך הפה. קיים סיכון טוב שעם עלית המינון הערך יישתפר. ב. לא נותנים ויט D לתוך הוריד. ג. קיים תכשיר להזרקה לתוך השריר. בברכה, דר ילנה סיגל

16/07/2018 | 15:45 | מאת: אביב

המון תודה לך-אנסה את שהצעת.

בהצלחה ותרגיש/י טוב! בברכה, ילנה סיגל

20/01/2019 | 13:05 | מאת: אורית

היכן ניתן לרכוש זריקות וןיטמין D שהומלצו ע"י רופא?

שלום רב, ניתן להזמין ויט D בזריקות במינון 100000 יחב"ל בבית מרקחת פרטי שור טבצ'ניק , 03-3731999, תוך מילוי טוספ 29ג' על ידי הרופא הממליץ. אך ברצוני שוב להדגיש שרמות ויט D של 40-50nmol/l לא מהווים חסר בויטמין D, אלה רמה תת אופ]טימאלית של הויטמין, ובקרה כזה טיפול בתכשיר פומי (דרך הפה) מומלץ ומקובל, במינונים גבוהים יותר, אשר יביאו לעליה ברמת הויטמין. החומר שבזריקה לא נספג הכי טוב, והזריקה די כואבת. ובנוסף מדובר בטיפול ממושך לאורך שנים, ובמצב זה מתן טיפול פומי הרבה יותר נוח למטופל. ועוד הערה: אם ישנה בעיה במערכת העיכול הגורמת לבעיות ספיגה- מדובר בבעיה כללית, ולא רק ספידת ויטמין D נפגעת במצב זה, ויש צורך באבחון וטיפול בביעה. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס