ערכי בדיקת CTX מטופלת בבונופוס בעקבות סרטן שד משני בעצמות

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

14/06/2018 | 21:56 | מאת: פנינה

אני מקבלת בונופוס לסרטן שד משני בעצמות וצריכה לעבור עקירת שן. הערכים שהתקבלו בבדיקת CTX הם pg/ml 179.6 האם הערכים הנ"ל נמוכים ויש סיכון בעקירת השן לנמק? ואם אפסיק את הבונופוס לתקופה יעלו הערכים ואוכל לבצע את הטיפול.

שלום רב, הערך לא נמוך. אך סיכון לסיבוכים בפה לאחר עקירת שן בכל זאת קיים, אומנם נמוך. לחול סרטן סיכון לסיבוכים אחרי עקירת שן מעט יותר גבוה מאשר באוכלוסיה כללית. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס