פרוליה ואקזמה, ושבר דחיסה

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

16/04/2018 | 15:57 | מאת: שבורת גב

שלום, קיבלתי זריקות פרוליה במשך 3 שנים. לפני 10 חודשים, ביוני, כ-3 שבועות *לפני* קבלת הזריקה האחרונה (שישית או שביעית במספר), התפתחה אצלי אקזמה חריפה בכפות הידיים, שאחרי כמה חודשים התפשטה לכפות הרגליים ואח"כ גרד בכל הגוף. טופלתי בתכשירים סטרואידים מקומיים (משחה). ברצוני לדעת האם זאת יכולה להיות תופעת לוואי של הפרוליה, והאם סביר שהיא פורצת אחרי 3 שנים? בגלל הסבל הגדול לא לקחתי זריקת פרוליה נוספת בדצמבר ועכשיו לצערי יש לי שבר דחיסה בחוליית הגב. וכאבי תופת. אינני יודעת האם לחזור לקבל פרוליה במצב זה, הגרד היה בלתי נסבל, והוטב אחרי זמן רב באמצעות צמחי מרפא. אני בסוף תהליך ההורדה של המשחה בכפות הידיים. מה עושים?? כמו-כן מבקשת לדעת האם אפשר להמשיך לקבל פרוליה מעבר ל-6 זריקות, ועד כמה מותר לקבל. תודה רבה.

שלום רב, א.- תופעות לוואי עוריות לפרוליה מופיעים בדרך כלל בהתחלת הטיפול וחולפים ללא צורך בהפסקת הטיפול. לא באפשרותי לקבוע האם תופעות עוריות שלך היו קשורות לתרופה, או לא. ב.- כרגע, עם שבר דחיסה חדש, היתי מציעה לשקול טיפול ב- Forteo, תרופה בונה עצם, הניתנת בזריקות יום-יומיות, במידה ואין הוריות נגד לטיפול זה. לצורך הערכת מצב והחלטה על טיפול יש לקבוע פגישה עם רופא, ולדון איתו בטיפול זה. במידה ואין הוריות נגד והרופא ממליץ על טיפול זה- יש להגיש מסמכים לאישור התרופה על ידי קופת החולים. הטיפול ניתן לשנתיים, ובתום תקופה זו תצטרכי לדון עם הרופא לגבי המשך הטיפול. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס