סיכונים בלקיחת סידן לאורך זמן

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

11/02/2018 | 13:55 | מאת: רחל ר

שלום לדוקטור אני בת 66 ויש לי אוסטאופרוזיס .מטופלת בפרוליה מזה 4 שנים.ההמלצה הקלינית היא לצרוך קלציום בכמות של 1200 מג ליום בתוספת ויטמין d. עד היום לקחתי 2 כדורים של 300 מג קלציום ציטראט פעמיים ביום וכמובן ויטמין d. בנוסף למזון שמכיל קלציום. לאחרונה קראתי מחקרים של רופאים בחו"ל וגם בארץ שטוענים כי הקלציום כתוסף עשוי לפגוע בכלי דם ולהגדיל סיכון להתקפי לב.וכדאי להמנע ממנו ורק לדאוג לתזונה עשירה בסידן. מה עצתך,אני די חוששת להמשיך ןלקחת את התוסף. תודה רחל

שלום רב, צריכת סידן בכמות שלא עולה על 1200 מג המומלצים (ממזון +תוסף יחד) הוכחה כבטוחה. אך אם תוכלי להגיע לצרית ה- 1200 מג ממזון בלבד- עוד יותר טוב. בברכה, דר ילנה סיגל

13/02/2018 | 11:25 | מאת: רחל ר

לדר ילנה שלום בהמשך לשאלתי מ 11.2 לגבי תוספי סידן שמגבירים סיכון למחלות לב.היות שחלק גדול ממנו שוקע בכלי הדם והשרירים במקום בעצם,וזאת ממחקרים.מה דעתך בבקשה?? רחל ר

שלום רב, כפי שכתבתי בתשובה הקודםת: צריכת סידן בכמות שלא עולה על 1200 מג המומלצים (ממזון +תוסף יחד) הוכחה כבטוחה במחקרים. המשמעות: לא להגזים בצריכת הסידן, ולא ליצרןך יותר מ- 1200 מג ליום. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס