ctx ובדיקת איסוף שתן 24 שעות

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

22/01/2018 | 09:01 | מאת: יפית

בת 66. מטופלת שנים באלטרוקסין בשל תת פעילות. לאחרונה היתה פעילות יתר והורדתי ל85מקג ליום במקום 100. כרגע מאוזנת.נמכתי ב3 סמ ויש עקמת קלה.אוכלת הרבה מוצרי חלב והליכות רגליות. עשיתי בדיקת ctx ויצא 455.5. מה התוצאה אומרת? אני מאובחנת עם אוסטופוניה.האם יש אפשרות לקבל זריקה חד שנתית, בתשלום ,לחיזוק העצם? לא לקחתי פוסלן ודומיו. שברתי כבר פעמיים צלעות ושורש כף יד.בעבר לפני 11 שנה טיפול כימותרפי -עשיתי 4 פעמים ,והקרנות בשל סרטן שד ,דרגה 1 גרייד 3. סגירת הערות עבור בדיקת CREATININE- U SAMPLE CALCIUM- URINE 24h 127 mg/24h 100 סמן - ערך תקין 127 250 CALCIUM- U SAMPLE 4.1 mg/dl POTASSIUM- U SAMPLE 28 mEq/L SODIUM-URINE SAMPLE 17 mEq/L POTASSIUM- URINE 24h 87 mEq/24hr 25 סמן - ערך תקין 87 125 SODIUM- URINE 24h 51 mEq/24hr 40 סמן - ערך תקין 51 220 < לבדיקה הקודמת לבדיקה הבאה > הערות לבדיקות REMARKS (GENERAL) ‎נפח: ‎3100

שלום רב, לא ניתן לתת המלצות טיפוליות בפרום, אלה בפגישה עם רופא. לגבי תוצאת ה- CTX. לאישה על הטיפול צפוי ערך נמוך יותר. לתת הערכת מצב מלאה ניתן אך ורק בפגישה עם רופא. בברכה, דר ילנה סיגל

23/01/2018 | 20:01 | מאת: יפית

תודה על תשובתך. לא הבנתי מה הכוונה לאישה על טיפול? איזה טיפול. אינני מקבלת טיפול לבריחת סידן כמו פוסלן או אקטונל. לפני 10 שנים לקחתי כשנה אקטונל והפסקתי.האם הערך 455.4 הוא גבוה למי שלא קיבלה טיפול כל כך הרבה שנים?

שלום רב, א.-לא הבנתי מה הכוונה לאישה על טיפול?- הכוונה היא לטיפול בתרופות נוגדות שברים, כי ב.- בדיקות מדדי שחלוף העצם משמשות להערת אפקט הטיפול נגד אוסטיאופורוזיס (כמו פוסלאן ואקטונל), כאשר בעזרת סדרת הבדיקות לפני הטיפול ועל הטיפול ניתןנ להעריך את האפקט הטיפולי. לפעמים משתמשים בבדיקת מדדי השחלוף להערכת קצב איבוד העצם, כאשר ריים חשד לאיבוד מהיר של מסת העצם. ג.-הערך שלך הוא בטווח התקין לאישה בריאה, אך לאישה עם אוסטיאופורוזיס היתי רוצה לראות אותו נמוך יותר. ד.- מכיוון שאין לי אפשרות להעריך את מצבך דרך הפורום- אין באפשרותי להגיד האם להתחיל טיפול נוגד שברים או לא. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס