תופעות לוואי ACLASTA

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

09/01/2018 | 23:47 | מאת: רון

אבי בן ה-82 סובל מאוסטיאופורוזיס קשה. נטל בעבר FOSAVANCE, אולם הפסיק אחרי ששבר את צוואר הירך. לאחרונה הומלץ לו ליטול זריקה שנתית של ACLASTA. מכיוון שמדובר בעירוי שאורכו כשעה, ולאור העובדה שהאחיות בקופ"ח הזהירו מתופעות לוואי, רציתי לשאול האם רצוי ליטול את הזריקה במקום טיפול אחר, אם קיים, ואלו תופעות לוואי עלולות להיות בטווחים הקצר והארוך.

שלום רב, א.- החלטה על טיפול זה או אחר היא החלטת רופא בלבד, ובשום צורה שהיא לא של אחיות. אז אני ממליצה לפנות לרופא ולדון איתו האם זה הוא הטיפול המועדף לאביך. ב.- אם כן- ניתן לקבל העירוי בכל מקום המיועד למתן עירוי- קופת חולים, מרפאת חוץ, והדומה. ג.- משך העירוי הוא 15-20 דקות. ד.-תופעות לוואי לא קשורות למקום מתן העירוי. יש לדון עם הרופא המטפל לגבי תופעות לוואי. באופן כללי- תתכן עלית חום עד 38, כאבי ראש ושרירים ביומיים-שלושה הראשונים אחרי העירוי, ודווח על מספר מקרים של חום גבוה וכאבי פרקים שנמשכו עד שבועיים. כמו עם כל התרופות ממשפחת הביספוספונטים (כולל פוסלן)- ישנו סיכון מוגבר לריפוי איטי של פצע בפה לאחר עקירת שן או השתלת שן על רקע הטיפול. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס