תוצאה 17 ng ערך ויטמין D.

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

30/11/2017 | 20:40 | מאת: אורלי

שלום רב, בבדיקת דם אשר עשיתי בהתאם לבקשת האינדוקרינולגית בשל מחלת השימוטו. תוצאת הויטמין D הייתה 17 . מה זה אומר בדיוק ועל מה זה יכול להצביע.? האם יכול להיות שהחוסר הוא תורשתי? בתודה מראש אורלי

אורלי שלום רב, א.- התוצאה היא נמוכה, בעיקר עם הערך נמדד ב- nmol/l: הערך תקין הור מעל 75 nmol/l, ו- 30 ng/ml. ב.- צריך לתקן את רמתצ ויטמין D בעזרת נטילת תוסף, ועל המינון יש להחליט עם הרופא המטפל, בהתאם לרמת החסר (לפי תחומי הנורמה של המעבדה המבצעת). ג.- מחלות ופגמים גנטיים מאובחנים בדרך כלל בילדות. אני חושבת שמדובר בחסר בויטמין D על רקע חשיפה מועטה לשמש. מצב זה ניתן לתיקון קל ומהיר עם נטילת תוסף ויט D. בברכה, דר ילנה סיגל

03/12/2017 | 15:03 | מאת: אורלי

שלום ד"ר , כתבת בתשובתך שמדובר יתכן בחוסר בשמש אני גרה בבקעת הירדן ונמצאת הרבה בחוץ כך שלא בטוח שזו הבעיה. אבל תודה בכל מקרה

יתכן ועת משתמשת בקרם הגנה, או נמצאת בחוץ בשעות שיצור ויטמין D נמוך. אני מציעה לך להתחיל לקחת תוסף ולתקן רמת ויטמין D. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס