קשרית בבלוטת התריס (תת פעילות ואוסטופרוזיס

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

01/11/2017 | 09:26 | מאת: שרון אס

שלום רב, אני בת 59, עם רקע של תת פעילות בלוטת התריס, אוסטאופורזיס (מגיל 40). מטופלת פרוליה שנה שלישית. לאחרונה בבדיקת דופלר התגלתה קשרית. התשובה מUS : אינה מוגדלת, אונה אינה מוגדלת ימנית כ- 18*22ס"מ. תפוסה ע"י קשרית היפראקואית דומיננטית בגודל 34*13מ"מ. ללא הסתיידות ומעט וסקולריזציה. אונה שמאלית אינה מוגדלת, מרקם הטרוגני נודולרי באופן דיפוזי. הרופאה שראתה התוצאות נשמעה לי קצת מודאגת, וביקשה שאהיה במעקב לבדיקת US עוד מספר חודשים. האם להערכתך לפי התוצאות יש סיבה לדאגה ואולי יש מה לעשות בטרם אמתין עוד מספר חודשים ???? תודה למענה

שלום רב, לא ניתן לתת יעוץ פרטני דרך הפורם ללא בדיקת המטופל. באופן כללי-החלטה על המשך מעקב היא החלטה הגיונית. ניתן לשקול גם ביצוע ביופסיה מהקשר- הנושא לדיון עם רהרופא שבדק אותך. בברכה, דר ילנה סיגל

01/11/2017 | 15:40 | מאת: שרון אס

תודה למענה מהיר, היות ולא הוצע ולא בוצעה ביופסיה, אני מבקשת לדעת לאור התוצאות שרשמתי, האם נכון לבקש ביופסיה ולא לחכות לעוד כמה חודשים ? אודה לתשובתך

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס