אוסטאופורוזיס ותרופת DISOTHIAZIDE

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

30/10/2017 | 15:02 | מאת: B7

ד"ר נכבדה, הנני בת 60 הידוע מזה מספר רב של שנים הסובלת מאוסטאופורוזיס וסובלת מתת-פעילות של בלוטת התריס. לפני 4 חודשים קיבלתי הוראה מרופאה אנדוקרינולוגית להפסיק נטילת פורסלן לאחר 12 שנים של לקיחת התרופה. כרגע הנני לוקחת רק קלציום + ויטמין D במינון של 1200 מ"ג ליום. בנוסף הצטבר אצלי סידן בשתן וקיבלתי לקחת כדור להוצאת הסידן מהשתן בשם DISOTHIAZIDE במינון של 12.5 מ"ג ליום. האם כתוצאה מכך לא תהיה כמות קטנה מדי של ויטמין D וקלציום בעצמות שיחמיר את האוסטאופורוזיס? תודה על תשובתך B7

שלום רב, טיפול בדיזותיאזיד לא מוריד רמת ויטמין D, אך יכול לגרום לעלית רמת הסידן בדם, לכן יש להקפיד במעקב. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס