מיפוי פאראתירואיד SPECT/CT

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

16/10/2017 | 21:49 | מאת: ג

שלום אני בת 45+ מקבלת עירויי ברזל עקב מחסור רציני בפריטין מאגרי הברזל, בשביל הרקע הרפואי. ועכשיו לנושאינו במיפוי הפאראתירואיד שנערך בבית חולים רמבם בשלב מוקדם מודגמת קליטה מוקדית בממצא כ- 1.4*2.0 ס"מ אחורית ומתחת לקוטב התחתון של האונה הימנית של התירואיד. בשלב המאוחר מודגמת אותה קליטה בממצא מתחת לאונה הימינית של הפאראתירואיד, פחתה מעט בעוצמתה. בסיכום כתוב שהממצא מתאים לאדנומה של הפארא-תירואיד מתחת לקוטב התחתון של התירואיד. יתכן תחנת F לסיווג PERRIER את התוצאות בינתיים ראיתי באתר של רמבם. מקווה לקבל גם את הדיסק האם ניתן במקרה זה להימנע מניתוח ורק לעקוב שהאדנומה לא גדלה. תודה ולילה טוב והרבה בריאות.

שלום רב, לא ניתן לענות ולייעץ דרך הפורום. אני מציעה לך לקבוע תור לרופא שהיפנה אותך לבדיקה, ולדון איתו אל התוצאה ועל דרכי הטיפול. לא ניתן לתת יעוץ פרטני בפורום, ללא בדיקת המטופל וללא התייחסות לכל בדיקות מעבדה והדמיה שנעשו קודם. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס