טיפולי שיניים (עקירה וניתוח חניכיים)

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

25/09/2017 | 10:55 | מאת: סוזי אלישע

שלום אני בת 62 חליתי בסרטן שד לפני 26 שנים כיום הכל בסדר מלבד זה שיש לי אוסטאופורוזיס. אני אמורה לבצע עקירת שן ואולי אפילו ניתוח חניכיים. מטופלת בפרוליה אחת ל-חצי שנה בזריקה. רופא נשים שלי טוען שאין בעיה לבצע כל דבר בשיניים אבל ברמב"ם נאמר לי שכנרה שכן יש בעיה. ברצוני לדעת האם ניתן לטפל בשיניים ללא חשש תודה

שלום רב, ניתן לטפל בכל בעיה בריאותית שיש לך או שתהיה לך. ויש לדעת שטיפול ב-prolia, כמו כן טיפול בתרופות אחרות נוגדות שברים השייכות למשפחת הביספוספונטים מעלה סיכון לריפוי איטי ובעיתי של פצע בפה לאחר עקירה או השתלת שן. סיכון זה לא גבוה ועומד בערך בכ- 1.7%- 1.9% מהמטופלים. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס