פענוח בדיקת צפיפות העצם

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

14/07/2017 | 14:02 | מאת: חלי

בבדיקת צפיפות העצם: ירך - ערך T.SCORE > -2.3 אמה ערך T.SCORE עומד על -1.1- עמוד שדרה ערך T.SCOTE עומד על 1.8 ערך T בין +1 ל -1 נטיה לירידה במסת העצם ערך T בין .(1-) ל(2.5-) אוסטיאופורוזיס ערך T קטן מ (2.5-) מה אומרים ערכים אלה? אודה על תשובתך

שלום רב, לפי הערכים אלו (בלי להתייחס להסטוריה אישית, היערות שברים בעבר, נטילת תרופות מסוימות, סיפור משפחתי)- הערכים מתאימים לאוסטיאופניה- מצב בין נורמה ואוסטיאופורוזיס. כדי להעריך סיכון אישי לשברים ואפשרויות טיפול - יש לקבוע פגישה עם רופא. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס