כאבי פרקים בגיל המעבר

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

12/08/2009 | 20:02 | מאת: יעל

אני בת 52, כחצי שנה לא מחזור, ללא תופעות של גיל המעבר ולא לוקחת הורמונים. כמה שבועות יש לי כאבים בכל הפרקים ועייפות, בדיקות דם למחלות ראומטיות היו שליליות, בדיקת צפיפות עצם מלפני שנתיים - תקינה. האם יש קשר בין כאבי הפרקים לגיל המעבר? ויטמין D בערך של 40 ואני לוקחת תוסף.

ליעל שלום רב, א.-האם יש קשר בין כאבי הפרקים לגיל המעבר?-לא. ב.-אם מדובר בערך ויטמין D של 40 ng/ml- הוא תקין. אם מדובר ב- 40 nmol/l- הערך נמוך ויש צורך בעלית מינון התוסף. ג.-בדיקת צפיפות העצם מלפני שנתיים נעשתה לפני הפסקת מחזור, יתכן וחלה ירידה בחצי שנה האחרונה. כדאי לחזואר על הבדיקה ולהשוותה לבדיקה קודמת. ירידה בצפיפות העצם היא תהליך אסימפטומטי, ולא גורמת לכאבי פרקים. בברכה, ד"ר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס